Gevulde champignons met kaas en knoflook

Een stevige smaakmaker die heel goed geschikt is als klein voor- of tussengerecht op een avondje BBQ’en. Champignons gevuld met kaas, knoflook en kruiden, veel simpeler wordt het niet. Je kunt deze champignons nog lekkerder maken door wat kleine stukjes uitgebakken bacon of spekjes toe te voegen aan het kaasmengsel, maar enkel kaas, knoflook en een goede (mild)pittige rub is meer dan voldoende om een stevige smaakbom op tafel te zetten!

Over dit recept

Aantal personen:

4

Klaar in:

20 min.

Voorbereiding:

5 min.

Ingrediënten: voor 4 personen

  • 8 grote kastanjechampignons
  • 8 EL Geraspte (belegen) kaas
  • 3 takjes verse tijm of 1 ½ TL gedroogde tijm
  • 1-2 teentjes knoflook afhankelijk van de grootte
  • Snufje vers gemalen peper
  • 3 TL van je favoriete (licht pittige) rub. Zelf gebruik ik de Carolina rub hiervoor

Benodigdheden

  • BBQ met deksel
  • Mes
  • Rasp/knoflookpers
  • Bakje om in te mengen
  • Rasp
  • Borstel/keukenrol

Bereiding

STAP 1

Verwarm de BBQ op zo’n 175-200 graden en creëer daarbij een indirecte “koude” zone.

STAP 2

Maak de champignons schoon met een borstel of stukje keukenrol en verwijder de steeltjes. Pers of rasp vervolgens de knoflook. Was de tijm, ris de blaadjes eraf en dep ze droog met een doek of stukje keukenrol.

STAP 3

Doe de kaas samen met de tijm in een bakje en voeg de knoflook, de peper en rub toe. Meng het geheel goed door elkaar zodat de kaas en de kruiden goed met elkaar vermengd worden.

STAP 4

Vul de champignons met het kruidige kaasmengsel. Ben daarbij niet te zuinig, er mag best een hoopje kaas boven de rand uitsteken. 

STAP 5

Leg de champignons in de indirecte zone op de grill, sluit de deksel en verwarm ze totdat de champignons gaar zijn en de kaas gesmolten is. Het kan zijn dat de bovenste kaas niet goed smelt maar meer uitdroogt vanwege de matige hitte. Check in dat geval of de rest van de kaas al gesmolten is door de bovenste kaas voorzichtig opzij te duwen met een vork of mes. Door de champignons te verplaatsen naar een heter gedeelte van de BBQ zal de kaas beter smelten in plaats van uitdrogen.

Zodra de kaas gesmolten is, zijn de champignons klaar en kun je ze serveren. 

STAP 6

Maak nog wat meer champignons want ze zijn kneiterlekker!

BIER BBQ
Logo