Rode bieten salade met geitenkaas

Een ongelooflijk simpele maar erg lekkere salade op een zomerse dag is de rode bietensalade. Iedereen kan dit maken en je hebt het in een handomdraai klaar.

Over dit recept

Aantal personen:

4

Klaar in:

15 min.

Voorbereiding:

10 min.

Type:

Salade

Ingrediënten: voor 4 personen

Salade

  • +500 gram gekookte rode bieten (1 pak)
  • Zachte geitenkaas 100-150 gr. (6 schijfjes)
  • Handvol grof gehakte walnoten (evt aanvullen met of te vervangen door geroosterde pijnboompitten)
  • 1 Avocado
  • Veldsla of slamelange

Dressing

  • 4 EL olijfolie
  • 1 EL balsamico azijn
  • 1 EL honing
  • Snuf uipoeder
  • Snuf peper en zout
  • Paar druppels tabasco (optioneel)

Bereiding

STAP 1

Snij de bieten, de geitenkaas en de avocado in grove stukken en hak de walnoten grof

STAP 2

Meng alle ingrediënten voor de dressing goed door elkaar totdat de honing zo goed als mogelijk is opgelost

STAP 3

Meng de bieten, walnoten, geitenkaas, avocado sla en dressing door elkaar

Tip: maak de dressing al wat eerder en meng dit met de gesneden bieten om de smaak er meer in te laten trekken. Voeg dan pas voor het serveren de geitenkaas, avocado, walnoten en toe om te voorkomen dat deze slap, bruin of papperig worden

BIER BBQ
Logo