Een ongelooflijk simpele maar erg lekkere salade op een zomerse dag is de rode bietensalade. Iedereen kan dit maken en je hebt het in een handomdraai klaar.
Over dit recept
Aantal personen:
4
Klaar in:
15 min.
Voorbereiding:
10 min.
Type:
Salade
Ingrediënten: voor 4 personen
Salade
- +500 gram gekookte rode bieten (1 pak)
- Zachte geitenkaas 100-150 gr. (6 schijfjes)
- Handvol grof gehakte walnoten (evt aanvullen met of te vervangen door geroosterde pijnboompitten)
- 1 Avocado
- Veldsla of slamelange
Dressing
- 4 EL olijfolie
- 1 EL balsamico azijn
- 1 EL honing
- Snuf uipoeder
- Snuf peper en zout
- Paar druppels tabasco (optioneel)
Bereiding
STAP 1
Snij de bieten, de geitenkaas en de avocado in grove stukken en hak de walnoten grof
STAP 2
Meng alle ingrediënten voor de dressing goed door elkaar totdat de honing zo goed als mogelijk is opgelost
STAP 3
Meng de bieten, walnoten, geitenkaas, avocado sla en dressing door elkaar
Tip: maak de dressing al wat eerder en meng dit met de gesneden bieten om de smaak er meer in te laten trekken. Voeg dan pas voor het serveren de geitenkaas, avocado, walnoten en toe om te voorkomen dat deze slap, bruin of papperig worden